Skip to main content

Møn rund Kristi himmelfartsferien 2011

Møn rundt.

 

Stor Bededags ferien skulle bruges til noget fornuftigt så en tur rundt om Møn var oplagt, og vejrudsigten var med os. Fie og jeg ville samtidig bruge turen som en testtur inden Fies forsøg på og ru Sjælland rundt.

Vores tur startede lige nord for Kalvehavehavn hvor der ligger en lille p-plads ca. 200 m fra havnen. Der er fint og pakke kajak og sætte i vandet.

Efter og være kommet på vandet roede vi mod den lille passage mellem Møn og Nyor, hvor der er fin mulighed for og spise frokost på stranden.

Videre mod Møns klint er det en virkelig smuk tur langs kysten hvor der næsten ikke er noget menneskeskabt og se så fantasien kan få frit løb.

Ca. 1 km nord for klinten er der fin strand med rullesten hvor man ikke er til gene for nogle når man slår sit telt op. Vi har flere gange overnattet der og haft de fantastiske solnedgange. Der er rigelig mulighed for og finde brænde til et bål. Skrænterne på dette stykke er ikke særlig stejle og ud fra beplantning og dømme så har der ikke været nogle skred i lang tid. Jeg har altid været helt tryg ved og ligge på stranden her. Afstanden fra Kalvehave og hertil er ca. 28 km.

Klinten kommer som det første når man foresætter og er imponerende. Nyd den fantastiske tur langs klinten videre mod syd hvor Klintholm havn kommer efter ca. 14 km. Der er her mulighed for og få vand og handle hos købmanden på havnen.

Vi spiste frokost i Klintholmhavn og foresatte så videre mod sydøst spidsen af Møn. Her er fin sandstrand og også rig mulighed for og finde brænde til bål. Heller ikke her er man til gene da stranden ligger lige op til en bøgeskov.

Dagen efter videre rundt og ind mellem Møn og Falster. Her kan forekomme kraftig strøm men dette er ikke noget problem inde under land. Man passerer en lille havn hvor der er mulighed for og få vand, og så videre mod Bogø dæmningen. Vi var heldige og havde ikke noget særlig strøm under denne, men der kan også her være en del strøm gennem selve dæmningen, det er dog ikke mere en omkring 20-25 m.

Vel under dæmningen kommer man ind i et lavvandet område hvor der er mellem 1 til 1,5 m vand, og det er på en eller anden måde som og ro i et eventyrland. Små garnjoller sætter garn og ruser. Sæt kursen mod Gl. Kalvahave. Ro under broen mellem Møn og Sjælland, lige herefter kommer Kalvehavehavn. Vi ror ca. 200 m forbi havnen og er tilbage hvor vi startede.

Vi brugte 2 ½ dag og roede samlet 87 km. Hvis man har mod på det kan man ro under Farøbroen og rundt om Bogø, dette er ca. 12 km. længere, i stedet for under Bogødæmningen.

En rigtig fin tur som jeg kan anbefale hvis vejret er til det.

Se billeder og dagbogsbeskrivelse under blog for både Fie og Christian.

Venlig Hilsen

Havkajakoplevelser

Christian Wiegand          

Musvitvej 22

3200 Helsinge

Tlf: 2714 4506

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

539402 466246486740020 1491097811 n