Skip to main content

BCU 5 star training - Sea Kayaking Cornwall 2013.

 

BCU 5 star training - Sea Kayaking Cornwall 2013.

14/10/2013


BCU 5 star training dag 1:

PA144021

 

Fie havde givet besked på at jeg skulle sove længe.Da jeg stod op var teltet pyntet med balonner og flag. Søren og Thomas sang fødselsdags sang.

 

 

 

 

PA144025

 

 

 

Vi samledes på stranden og fik informationer, tips og gode råd inden vi satte os i kajakkerne.

 

 

På vandet i forhold jeg aldrig havde forestillet mig.        

PA144032

 

 

 

Dønninger på 1,5 m med lange intervaller, rockhopping og så helt ind under klippevægen, omkring 1m-3 m fra klippen hvor vandet slog imod så sprøjtne derfra røg henover os.

 

 

 

PA144033

 

 

På klippehjørner hvor vander skylleder rundt om var der en forskel på oppe på toppen og nede i bunden af bølgen på over 2 m.

 

 

 

 

 

PA144038

 

 

Frokost holdt vi naturligvis på stranden, en strand der kun kunne kommes til fra vandet.

 

 

 

 

PA144034

 

 

På klippehjørnerne og inde under klippevægen lavede vi rul til begge sider, et væld af forskellige bugseringer, makkerredninger og selvredninger. Disse øvelser skulle gentages flere gange og hver gang skulle vi tættere på klipperne. De sidste redningsøvelser blev lavet så tæt under at vi blev løftet mellem 1,5 m. og 2 m. op og ned når vandet ramte klippevægen.

 

 

PA144035

 

 

Det var skræmmende i begyndelsen men som dagen gik, og vores fantastisk instruktør, James Stevensson, fejlrettede og gav tips og nye måder at gøre tingene på, blev det sjovere og sjovere som dagen skred frem.

 

 

 

Tilbage på campingpladsen igen talte Søren og jeg om dagens oplevelser og om forholdne vi havde været i var lige som dem man ser på film.

Hurtigt bad og mad, inden vi skulle på natnavigation. Vind 5-8 ms Seastate 4

10 km

15/10/2013


BCU 5 star training dag 2:PA154054

Morgensamling kl. 09,00.

 

 

 

Dagens opgave - Rockhopping or rollen som leder.

 

 

PA154065

 

 

 

 

På vandet skiftes vi til af lede, ind og ud af grotter, rockgardens og artches.

 

 

 

 

 

 

 

 

PA154083

 

 

 

Redninger i forskellige varitioner.

 

Vind 5-8 ms Seastate 3
15 km.

 

 

Mit ellers så robuste kamere som har fulgt mig gennem flere år og oplevet så meget sammen med, kunne dog ikke klare de knups det fik if. med div. redningsøvelser.

Da vi kom på land løb vandet ud af kamerahuset, så det blev ikke til flere billeder desværre. Tilgengæld prøver jeg nu at overtale min kone om nødvendigheden for at tager derover igen så jeg kan få lidt billeder af de sidste dage :-)       

 

16/10/2013


BCU 5 star training dag 3:

Dagens program surf - landing - redninger. Bølgerne der kom ind på stranden da vi kom var omkring 1m. til 1.5m. Og rullede ind mod stranden på trods af fralands vind som var så kraftig at toppen blev blæst af bølgerne. Da strømmen vendet og det blev højvandet rejste bølgerne sig til 2 m. Undervisning og afprøvning af forsekllige surf og rednings teknikker. Vind 8-12 ms Seastate 4
5 km

17/10/2013


BCU 5 star training dag 4:

Dagens program, advance navigation, hele dagen i klasselokale. Masser af teori, udregninger, kurslægning, beregninger af strøm, kompentation for strømmens påvirkning i op til 5 kn. styrke. En meget lærrerig dag, men hårdt at side på en stol inden døre hele dagen.
0 km.

18/10/2013


BCU 5 star training dag 5:

Dagens program ud i voldsomt store bølger og meget kraftig vind og vindstød.Kajakker og grej læsset på bilerne også ned til stranden.Pålandsvind med middelvinden lå på mellem 16-20 ms og så op til 28-30 ms. i stødne. Vi vurderede forholdne var for voldsomme til strat fra stranden så vi kørte til havnen i Falmouth hvor vi komme komme på vandet i læ og så ro ud fra havnen. Vi fik gjort klar og så på vandet. Rundt om molen fik vi vind for fuld kraft og der skulle arbejdes hårdt for at komme i den rigtige retning. Målet var en kardinalbøje ca. 3,5 km ude. 16-20 ms modvind, bølger på 3+ m. i højden med interval på kun 5-6 sek. Forholdne gav en ca. gennemsnitsfrat på omkring 1,5 km/t. Meget stort vand og hårdt arbejde. Ved kardinalen vendte vi om og skulle tilbage mod havnen. Her stod den så på rul, forskellige selvredninger og forskellige makkerredninger. Godt inde kørte vi til Seakayak Cornwall´s kontor hvor hvert enkel kursist fik en personlig evaluering. Herefter kørte vi tilbage til campingpladsen og pakkede det hele sammen og ind i bilen. Klar til afgang, et smut ned i Falmouth og få en pizza inden køreturen hjem begyndte. En helt fantastisk 10 dage hvor Fie og jeg begge lærte rigtigt meget. Fie fik en BCU 3 star og allerede på vejen hjem begyndte hun at tale om hvor meget hun glædede sig til næste år i 2014, hvor hun gerne ville have en BCU 4 star training. Fantakstisk når en far og datter kan nyde hinandens selskab op åhygge sammen på den måde. Vind 16-20 ms Seastate 5
7 km.