Dalslands Kanotmarathon 2010

Dalslands KanotmarathonDalslands Kanotmarathon er Europas største træf og løb for kajakker. Og der er da også et par kanoer...

Efter og have deltaget i maraton 2009 og 2010 og oplevet den stemning der er i forbindelse med løbet er jeg nød til og deltage igen 2011.

Der er sågar en juniortur på 22 km. som Fie roede i 2010 og skal også deltage i 2011 for hyggens skyld. 

Der er en stemning der minder om en bjergetape i Tour de France, hvor der bliver heppet, festet, danset. Jeg oplevede tømmerflåder på ruten hvor der blev grillet mens folk nød synet af de 960 deltager passere.

 Der var sågar en 5 mands jazz orkester som spillede ” ude i ingenting ”. Fantastisk stemning ganske enkelt.

 Jeg har aldrig oplevet noget så organiseret.

Der er 4 overbæringer, hvor den første er efter 6,5 km.

Efter denne bliver alle deltager noteret når man kommer til en overbæring, således at løbs ledelsen hele tiden har kontrol over hvor langt deltagerne er kommet. Efter 1. overbæring er der samarit både som er tydeligt markeret, hvis man skulle have brug for hjælp.

 Ved 2. overbæring og til mål er der energidrik, vand, boller og frugt til rådighed helt efter behov. Ligeledes er der massør til ømme muskler samt samaritter og ambulance såfremt det skulle være nødvendigt.

 Efter sidste overbæring var der 2 jetski med Rødekors mærke der sejlede op og ned langs ruten, foruden samaritbådene.

 Skulle man blive skadet eller udgå på grund af materiale svigt så er det gratis og komme tilbage til mållinien med quittersbus.

 

Alle som har lyst til og ro en fin tur kan deltage. Det gælder både dem, der som jeg bare har et ønske om og gennemfører, og dem der tager det som en konkurrence.

 

Stemningen ved mållinien var en oplevelse i sig selv, alt hvad man ser og alt hvad der rør på sig har noget med kajak og gøre. Fantastisk.

 For dem der har lyst kan man deltage i krebsegilde efterfulgt af øltelt og musiktelte til den tidlige morgen.

 Overstående var og bliver helt sikkert igen en fantastisk oplevelse som jeg kun kan anbefale alle og deltage i.

 Det gælder alle uanset om man er med for og komme hurtigst muligt fra start til mål, eller om det som for mit vedkommende gælder om og gennemføre mens man får en fantastisk rotur og oplevelse.

 

Venlig Hilsen

Havkajakoplevelser

Christian Wiegand          

Musvitvej 22

3200 Helsinge

Tlf: 2714 4506

Mail:Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

539402 466246486740020 1491097811 n


©

Havkajakoplevelser.dk
Hosted af www.itsupporten.dk