Surfsymposium - Thisted PDF Udskriv Email

surfHavkajakoplevelser var med ved Surfsymposium i Thisted sensommeren 2010.

DKF der sammen med Thisted roklub stod bag surfsymposium havde på deres hjemmeside oprettet et link hvor der var mulighed for og finde transportmulighed / samkørsel.

Vel ankommet til Thisted roklub fredag aften slår jeg teltet op på græsplænen med udsigt over fjorden. Som aften skred frem kommer der flere og flere. Nogle slår deres telt op som jeg selv, andre vælger og sove i klubhuset.

Da det er første gang jeg deltager i surfsymposium er jeg naturligvis spændt på hvilke mennesker jeg skal bruge week-enden sammen med og hvordan en sådan noget afvikles.

Jeg havde fået rykket mit sæde løst om torsdagen så det skulle jeg have ordnet fredag aften. Det værktøj jeg havde med kunne naturligvis ikke bruges, men som altid er kajakfolk hjælpsomme. Der gik ikke mere en 5 min. så er det 3 mand der alle står på hovedet for og finde en svensknøgle der kan lirkes ind til møtrækken, og med hjælp fra venlige ligesindet havkajakroer og en øl var sædet klar til lørdagens surf. En hyggelig aften med behagelige og spændende mennesker slutter med jeg falder i søvn til stille bølgeskvulp. Kan det blive meget bedre.

Lørdag morgen tager et par af de lokale "surfdrenge" ud for og finde det bedste surfspot. Mens alle deltager venter spændt på besked om hvor det kommer til og foregå spises der morgenmad, efterfulgt af orientering om hvorledes man færdes i et surfspot, hvordan man hjælper og holder øje med hinanden. Surfspejderne kommer tilbage og der bliver forklaret hvor surfen er bedst.

Vi bryder op som vi bliver klar, fedt og se hvordan 20-30 biler alle med kajakker, både hav og surf, lidt spredt kører ud af byen for alle og samles på den samme p-plads.

Thisted roklub havde en bil der fungerede som "base". Super når man som jeg ikke har prøvet og deltage i sådanne noget før. Der var planlagt workshops, alle med meget kompetente instruktører, hvorfor dette også var lærerigt.

Over middag blev bølgerne for store til jeg syntes det var morsomt, men spændende og se havkajakker gå bagover når de gik ud mod bølgerne, noget jeg ellers kun har set på film. Andre der som jeg valgte og blive på stranden, nød kaffen og synet af surfkajakker der fór hen over vandet. En fornøgelse og se roer der virkelig kunne tumle kajakken.

Efter en super dag på stranden kørte folk tilbage, varmt bad, kaffe og udvæksling af dagens oplevelser.

Fællesspisning ved lange borde blev efterfulgt af fortællinger af verdensmesteren i surfkajak, om surfkonkurencer rundt omkring i verden fulgt af billeder. Inspiration til kommende surfkonkurencer, og hvorfor ikke benytte søndagen til og lave Danmarks 1. surfkonkurence, afholdt i venskabligt og hyggelig stemning lige som hele week-enden blev holdt i.

Søndag morgen kørte "surfdrengene" ud for og finde gode surfspot. Morgenmaden blev spist mens vi spændte ventede på hvor dagens surf skulle foregå.

Bilerne kørte lidt spredt fra Thisted, for så og samles på den aftalte p-plads. Stemningen var høj, solen skinnede og bølgerne kom rene ind på stranden. Jeg havde fået nogle gode fif og var spændt på og prøve dem af. Det var noget der virkede. En helt igennem fantastisk søndag i godt, venligt og behageligt kajakselskab. Hen på eftermiddagen begyndte week-endens strabasser og sætte sit præ så kajakken blev pakket på bilen turen gik hjem.

En hent fantastisk week-end, hvor DKF og Thisted roklub skal have mange tak for en super arrengemen. Jeg glæder mig allerede til næste år. Hygge fed surf, og hyggelige kajakroer, hvad mere kan man ønske sig.

Venlig Hilsen

Havkajakoplevelser

Christian Wiegand          

Musvitvej 22

3200 Helsinge

Tlf: 2714 4506

Mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

539402 466246486740020 1491097811 n