2012-10-5/7 DGI Havkajakinstruktør samling Kaløvig. PDF Udskriv Email

2012-10-05.

Endelig fredag, havde planlagt jeg skulle køre over Storebæltsbroen lige lidt efter kl. 14,00. Altid rart at komme i god tid.

Som det så ofte hænder tager arbejdet lige lidt længere end forventet, særligt hvis man har andre planer, og denne fredag var ikke nogen undtagelse.

Afsted det gik ca. kl. 15,00. Myldertid i København, det vil sige fra Farum og helt ned til lige efter Køge. Sort af mennesker ved betalingsanlæget ved broen.

Turen over Fyn gav ikke andledning til bekymringer. På fastlandet, tager afkørselen mod nord, hvilkes skulle vise sig og blive være end myldertiden rundt om København.

Kraftiv vind og regn, så var helt nede og køre 70 km/t. To biler havde byttet lak efter Vejlefjord broen. Udrykningskørertøj kom med ulykkestavle, et sikkert tegn på det kommer til og tage tid.

Ting tager tid, og det gjore det også og komme til samlingen. Vel fremme, hvilket jo måtte være det vigtigste, betød det ikke så meget jeg kom en time for sent, jeg var ikke den sidste og alle havde naturligvis forståelse for forholdne.

To af deltagerne havde taget deres koner med. Dejlig mad, kaffe og en fantastisk arbejdsindsats skal de have en stor tak for.

Den første  aften blev brugt til præcention af deltager samt undervisere.  Der blev gennemgået bl. a. bugserings systemere og brug af disse. Simon Osborne, 5* bcu coach, fortalte om multianvendelse af hans træksystem til brug i bl a hans daglige rovand. Søren Østerbye forestod ligeledes demostration af træksystem. Fordele / ulemper blev debateret, hvilket gav anledning til forskellige synspunkter og holdninger. Bliver godt at komme på vandet i morgen og prøve hvad der virker for mig.

2012-10-06, dag 1 på vandet.


Vores to søde madpiger havde sørget for morgenmad så der ikke var noget tilbage og ønske. Omklædning og så samling i gården. Gruppen blev delt i to, en halvdel til bugsering med Søren Østerbye, den hande halvdel skulle have teknik med Simon Osborne.

Ind i bilerne og så køre 500 m ned til vandet og pakke kajakker. 

Jeg var på holdet med teknik hos Simon Osborne. Uha, han kan noget med en kajak. Fantastisk teknikker og en balance man kun kan beundre. Ikke alene er han fantastisk rent teknisk og balancemæssigt, men samtidig, og efter min mening mindst lige så vigtig er hen meget tydelig i både sprog og demonstration. En fornøjelse og meget inspirerende at møde en så dygtig tekniker og formidler.

For Simon Osborne gælder det samme som jeg var andre lejligheder har oplevet ved møde med meget dygtige roer / undervisere. De har ikke tendenser til store armbevægelser. 

Efter frokosten tilbage til Simon Osborne og mere teknik. Da der var fyldt masser af nye ting og indtryk på deltagerne nærmede vi os afslutningen på dagen undervisning. Der blev herefter byttet kajakker, Søren Østerbye havde en par demokajakker med fra Kajakgården.dk i Kolding og Århus som gik på omgang. Deltagerne imellem prøvede også hinandens kajakker og der blev udvekleset meninger og erfaringer.

Tilbage til Lergravgård, et bad, en kop kaffe og hyggesluder om dagens oplevelser.

Vores søde madpiger havde sørget for aftensmad, hvilken der ikke kunne sættes en finger på, der var rigeligt og der blev fyldt op i skålene.

Aften indholdte foredrag af bl.a. Simone Osborne.

2012-10-06, dag 2 på vandet.


Morgenmad som dagen før, omklædning og så ned til vandet. Grupperne byttede nu instruktør. Da jeg havde haft teknik var det nu bugsering med Søren Østerbye.

På stranden gennemgik vi forskellige former for systemere, karabiner, knuder, osv. osv. Ud på vandet og prøve af i praktis om det vi havde talt om på stranden virkede som forventet. Der blev trukket på, om ikke alle tænkelige måder, et hav af forskellige måder og formationen. Dem der tror bugsering bare er og binde et stykke tov mellem to kajakker og så trække kan kun anbefales at melde sig til et kursus. Mangfoldigheden i bugseringsmetoder er enorm, hvilken måde der kan bruges i hvilken situation er vidt forskellige afhæning af årsag og forhold.

En lidt sen frokkost, her var vores madpiger på banen igen, efter undervisningen på vandet fulgtes af et afslutnings debatforum, hvor deltagerne kunne give udtryk for ønsker og forventninger. Hver deltager blev bedt om og skrive 5 ønsker ned som Samlingsleder Michael Sørensen så samlede ind og ville tage med i det vidre arbejde med udviklingen af DGI.

Efter en meget lærrerig week-end kørte jeg hjem med en masse i bagagen som der skal vende, drejes og arbejdes med.

Tak for en seriøst og berigende Havkajakinstruktørsamling.